måndag 2 februari 2015

eTwinning 10 år!

eTwinning firar sitt tioårsjubileum med ett fullspäckat 

aktivitetsprogram

Alt Image
2015 kommer att bli året för eTwinning! En rad evenemang kommer att äga rum under året i alla eTwinning-länder för att fira ett framgångsrikt årtionde
eTwinning fyller 10 år under 2015 och vi förbereder en rad särskilda aktiviteter för att fira det. En ny logga, en hymn och en eTwinning-dag som kommer att firas samtidigt i alla eTwinning-länder, och det är bara en försmak på vad som kommer att hända! Gör er redo att fira eTwinnings tioårsjubileum på er skola.
eTwinning lanserades i januari 2005 som flaggskeppet för Europeiska kommissionens eLearning-program. När eTwinning startade var det för att genomföra ett önskemål från Europeiska rådets möte i Barcelona i mars 2002 där man lyfte fram att vänskolekontakter utgör ett tillfälle för unga människor att lära sig och träna IKT-färdigheter, samt för att främja medvetenheten om den mångspråkiga och mångkulturella europeiska samhällsmodellen.
Framgångarna för eTwinning överträffade snart alla förväntningar – under det första året registrerade sig mer än 13 000 skolor och 12 200 lärare – och nätverket utvecklades alltefter lärarnas behov. Efter 10 år har eTwinning kontinuerligt vuxit och blivit det största nätverket för skolor i Europa med över 280 000 registrerade lärare och 130 000 skolor.
Fler fortbildningsmöjligheter under 2015
Med det nya året får eTwinning fler utbildningsmöjligheter, såsom 20 lärevent, 5 workshops för professionell utveckling och 10 online seminarier, dubbelt så många som förra året. Det blir möjligt att delta i några av de mest framgångsrika kurserna och läreventen en andra gång, t.ex. kursen för Twinning-ambassadörer. Fortbildningskalendern kommer snart att publiceras på eTwinning-portalen, så håll dig uppdaterad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar